Tafelzoetstof

In onze webwinkel verkopen wij natuurlijke tafelzoetstof op basis van Stevia/Steviol Glycoside zoals dat tegenwoordig genoemd dient te worden . Tafelzoetstof is de verzamelnaam voor allerlei soorten zoetstoffen die kunnen worden benut om gerechten en dranken te zoeten. Hierbij maken wij onderscheid in natuurlijke en synthetische (kunstmatige) tafelzoetstoffen. Stevia is net als gewone suiker een natuurlijke tafelzoetstof. Voorbeelden van synthetische stoffen in tafelzoetstof zijn manitol, xilitol, maltose/maltodextrine, sucralose, saccharine, cyclamaten tot en met apartaam. 
 

Etikettering Tafelzoetstof

Indien u er zeker van wilt zijn dat u te maken hebt met een tafelzoetstof op basis van Stevia, dan kunt u dit alleen achterhalen door er nadrukkelijk naar te informeren bij de leverancier. In onze webwinkel treft u alleen tafelzoetstof aan op basis van Stevia! Onze Stevia producten zijn volgens wettelijke voorschriften voorzien van etiketten met houdbaarheidsdatum, productienummer en uitgebreide informatie. Ook in onze webwinkel treft u volledige informatie aan over de samenstelling van elk stevia product dat als tafelzoetstof kan worden benut.

Tafelzoetstof van Steviolglycoside

Tafelzoetstof op basis van Steviol glycoside (E-nummer E960) mag wettelijk alleen worden verkocht en aanbevolen indien het voldoet aan de de door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) gestelde eisen. Helaas is niet vastgelegd hoeveel procent Stevia er in een product dient te zitten om nog als tafelzoetstof van Stevia te worden gekwalificeerd. Door deze lacune is er een flinke wildgroei ontstaan in producten die als Stevia tafelzoetstof worden aangeboden maar waarin slechts enkele procenten Stevia zit. Dit doet zich vooral voor bij allerlei (internet)winkels met lage prijzen. Hopelijk zal dit, in lijn met wat destijds in de USA plaatsvond, vanzelf uitzuiveren tot enkele betrouwbare merken van ondernemingen met een goede reputatie

Ons assortiment Tafelzoetstof

Ongeacht of u interesse hebt in onze Stevia Tabs, Vloeibare Stevia of de voorkeur geeft aan een steviapoeder, alle kwaliteitsproducten in ons assortiment kunnen benut worden als Tafelzoetstof. Het meest toegepast worden de Stevia Tabs in dispenser en bijna even vaak wordt onze vloeibare Stevia wordt als tafelzoetstof benut. Bij de Stevia producten in poedervorm is de keuze breder met verschillende smaken en zoetkrachten. Op tafel en op het aanrecht wordt veelal de steviapoeder aangetroffen. De dispenser met Stevia Tabs is vaker terug te vinden in de tas of in de broekzak voor onderweg. Er is in onze webwinkel een ruime keuze, nu nog de tafelzoetstof die het beste bij u past.

Tafelzoetstof Testset

Om gemakkelijker uit te vinden welke Tafelzoetstof het beste bij u past, hebben wij een speciale Stevia Testset samengesteld voor een aantrekkelijke prijs. Na het teste kunt u gemakkelijk de Stevia bestellen die bij u past.

Overzicht Tafelzoetstof


Home