Rebaudioside A

Rebaudioside A is een natuurlijke en verantwoorde zoetmaker uit de steviaplant die wordt gebruikt om voedingsmiddelen en tafelzoetstof te zoeten zonder zorgen.

Op deze pagina leest u over Rebaudioside A en andere bestanddelen in de Steviaplant die in voedingsmiddelen worden verwerkt. We maken u erop attent dat Rebaudioside A in verschillende zuiverheden wordt aangeboden. Verder laten we de toepasbaarheid van Rebaudioside A zien. Tot slot verwijzen wij u naar relevante pagina’s in onze webwinkel waar u diverse Stevia producten op basis van Rebaudioside A kunt bekijken.


Rebaudioside A - Pure Zoetkracht uit de Natuur

Rebaudioside ARebaudioside A is het zoetste bestanddeel in de steviaplant (Stevia Rebaudiana Bertoni) en wordt ook wel aangeduid met Reb-A, RA, Rebiana en RebinA. Naast Rebaudioside A zijn Stevioside, Rebaudioside C en Dulcoside A enkele andere zoete bestanddelen die in het blad van de steviaplant voorkomen. De officiële benaming van deze bestanddelen is steviolglycosiden. De laatstgenoemde steviolglycosiden hebben echter wezenlijk andere smaak- en zoetkenmerken dan Rebaudioside A. Wanneer de naam steviolglycosiden op een product wordt gebruikt zegt dit weinig over welke soort steviolglycoside in een steviaproduct is verwerkt. Dit kan één van de hiervoor genoemde soorten steviolglycoside zijn en ook mengsels van de verschillende soorten.

Rebaudioside A (Reb-A) komt slechts 2-4% in het steviablad voor (stevioside 5-10%). Rebaudioside A in de zuiverste vorm is ruim 450x zoeter zijn dan gewone suiker. Dit betekent dat 1 gr. Rebaudioside A gelijk staat aan ± 450 gr. gewone suiker, maar dan zonder calorieën!

 


Zoeten Zonder Zorgen met Rebaudioside A

Producten met Rebaudioside A zijn geschikt om op te nemen in uw dagelijkse voedingspatroon als vervanger van suiker. Dit geldt met name voor mensen met:

  • Suikerziekte;
  • PKU (Prikkelbaar Darmsyndroom);
  • Candida;
  • Hoge bloeddruk;
  • Obesitas.

U kunt Rebaudioside A ook gewoon gebruiken om uw dagelijkse dranken en gerechten te zoeten, zodat u geen last krijgt van de bijwerkingen van suiker of synthetische zoetstoffen. Wij noemen dat Zoeten Zonder Zorgen.

De steviolglycoside Reb-A in poedervorm is stabiel tot 200°C en is bij uitstek geschikt voor het gebruik bij bakken en koken. U dient er wel rekening mee te houden dat Rebaudioside A niet dezelfde eigenschappen heeft als suiker wanneer dit in een bakproduct gebruikt wordt. Verder kan de poedervorm voor het zoeten van alle dranken en gerechten gebruikt worden.

Bij het gebruik van Rebaudioside A is het van belang om de zuiverheid en zoetkracht te kennen. Deze hoge zoetkracht vraagt om een zeer nauwkeurige dosering. Een te hoge dosering kan namelijk een bittere smaakervaring veroorzaken. Om het doseren gemakkelijker te maken wordt Rebaudioside A vermengd met een zogenoemde “drager”. Dit kan eyrhritol, inuline, maltose/maltodextrine of zelfs een synthetisch stof zijn. Ook hierbij geldt dat deze dragers van uiteenlopende kwaliteit kunnen zijn. Goedkopere producten hebben doorgaans minder zuivere tot synthetische “dragers”, het geen in de praktijk tot fysieke klachten kan leiden.


Rebaudioside A van Stevia For You

Vanuit het oogpunt van smaak en kwaliteit verkopen wij voornamelijk producten op basis van Rebaudioside A. Onze steviaproducten met Rebaudioside A - herkenbaar aan de naam RebinA - zijn allemaal met een zuiverheid van +98%, afkomstig van biologisch gekweekte steviaplanten en met een oorspronkelijke zoetkracht van ± 450 (450x zoeter dan gewone suiker/sucrose). Het zeer fijne Rebaudioside A poeder heeft de neiging om nogal te stuiven, wat minder aangenaam is bij het gebruik ervan. Vandaar dat wij er de voorkeur aan geven onze steviaproducten op basis van Rebaudioside A in gebruikersvriendelijke korrelvorm aan te bieden. De dragers die wij toepassen in onze producten om het doseren gemakkelijker te maken zijn Erythritol en Inuline.

Wij streven er naar om in onze webwinkel hoofdzakelijk producten met Rebaudioside A te plaatsen met de hoogst haalbare zuiverheid, bij een prettige prijsstelling. Wij nodigen u van harte uit om u te laten verassen door ons assortiment producten op basis van Rebaudioside A.

Home