Steviapoeder

Tafelzoetstof op basis van Steviapoeder is puur natuurlijk. Bewuste consumenten kiezen voor steviapoeder omdat hier geen conserveermiddelen en andere hulpstoffen in zijn verwerkt.
Wij bieden in onze webwinkel een uitgebreid assortiment steviapoeder aan in twee categorieën:


Steviapoeder uit Stevioside

Stevioside kan verwerkt worden tot steviosidepoeder (veelal aangeduid met steviapoeder) en glycosylsteviosidepoeder. Steviosidepoeder is doorgaans wat goedkoper in prijs omdat het procentueel het meest voorkomt in de steviaplant. Voor u, als consument, is het van belang te weten of steviapoeder uit stevioside, dan wel uit Rebaudioside A is samengesteld. Dit dient duidelijk op de verpakking vermeld te worden!
Steviapoeder uit stevioside wordt veelal gebruikt voor wat meer “stevige dranken" en gerechten. Sommige merken Steviosidepoeder hebben een wat bittere/zoethoutachtige bijsmaak. In onze SteVira Supreme steviapoeder extract is die wat bittere bijsmaak op natuurlijke wijze geneutraliseerd. Daarbij wordt de zoetkracht ook wat verminderd, zodat de dosering eenvoudiger is.
In onze webwinkel kunt u kiezen uit SteSweet® en onze Stevira Supreme - het voordelig geprijsde huismerk van Stevia For You.

 

Steviapoeder uit Rebausioside A

Steviapoeder uit Rebaudioside A is zonder meer het meest zoete, verfijnde steviapoeder zonder bijsmaak, tenzij u er teveel van gebruikt.
Bij de steviapoeder producten in de categorie Rebaudioside A treft u uitgebreide informatie aan over de verschillende poedersoorten met Rebaudioside A in uiteenlopende samenstellingen. Voor de duidelijkheid volgt hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken van deze producten. 

Steviapoeder Toevoeging Zoetfactor * Structuur Aandeel Reb-A
RebinA Delight Erythritol 6 Korrels <4%
RebinA Mild Inuline 12 Fijne korrels <4%
RebinA Supreme Erythritol 25 Korrels 10%
RebinA Puur Geen 400 Fijne korrels 98%
SteSweet Light+I Inuline 12 Fijne korrels <4%
SteSweet Sticks Inuline 12 Fijne korrels <4%

* In de kollom "zoetfactor" is aangegeven hoeveel maal zoeter één gram van het betreffende steviapoeder is ten opzichte van één gram suiker. Deze waarden zijn indicatief en zo goed mogelijk door ons in kaart gebracht om u te helpen bij het maken van een juiste keuze. Het moge duidelijk zijn dat smaakbeleving van persoon tot persoon verschillend is.   

Onze Stevia Tabs zijn eveneens op basis van Rebaudioside A samengesteld.


Steviapoeder uit Ruwe Stevia

Sommige mensen geven de voorkeur aan de steviapoeder in oorspronkelijke samenstelling, de zogenaamde Ruwe Stevia. Dit is een ongezuiverd steviapoeder dat nog over alle authentieke eigenschappen van het steviablad beschikt. In onze webwinkel bieden wij momenteel geen Ruwe Stevia aan vanwege de geringe vraag en de korte houdbaarheid van dit product.


De zoetkracht van Steviapoeder

Steviapoeder is beschikbaar in verschillende samenstellingen. Naast de samenstelling is het van belang te weten welke zoetkracht een steviapoeder extract heeft. Onze RebinA Puur – uit Rebaudioside A met een zuiverheid van 98% - bijvoorbeeld heeft een zoetkracht van ruim 400, terwijl SteSweet® Light ongeveer 12x zoeter is dan gewone suiker. Onze SteVira Supreme (uit stevioside) daarentegen heeft een zoetkracht van rond de 150x zoeter dan suiker. Een praktische tussenvorm is ons steviapoeder extract RebinA Supreme met een zoetkracht van ± 25x zoeter dan gewone suiker/sucralose.

Bij het zoeten, koken en bakken met steviapoeder is het van doorslaggevend belang voor het beste resultaat om te weten wat de zoetkracht en de samenstelling is.

 

Home