Stevia Producten

Stevia producten worden massaal aangeboden op het internet, in supermarkten en in natuurvoedings- en reformwinkels. Deze producten zijn op basis van Stevia zoetstof
Op deze pagina helpen wij u bij het maken van een juiste keuze voor een product dat bij u past. Allereerst maken wij u duidelijk welke verschillende Stevia producten worden aangeboden. Vervolgens laten wij u door middel van enkele adviezen, tips en achtergrondinformatie zien waar u op kunt letten om het maken van een keuze gemakkelijker te maken. Tot slot verwijzen wij u naar de Stevia producten op onze website.

Verschillende Stevia producten

Stevia productenWe onderscheiden twee groepen Stevia producten. De eerste groep zijn de kant-en-klare producten waarin Stevia als supplement is opgenomen om een zoete smaak toe te voegen. Deze groep bestaat voornamelijk uit frisdranken, sapjes, snoepjes en light producten. De tweede groep zijn de producten die als tafelzoetstof gebruikt worden en waarmee u zelf een zoete smaak aan gerechten en dranken kunt toevoegen. We onderscheiden hierin de Stevia tabletten, Steviapoeder en Vloeibare Stevia. Deze laatste groep Stevia producten vindt u in onze webwinkel en worden op deze pagina behandeld.

Welke Stevia producten?

De keuze voor Stevia producten is persoonlijk en afhankelijk van uw wensen. U kunt op zoek zijn naar een bepaald product omdat u een gezond alternatief zoekt voor suiker, omdat u het liefst natuurlijke producten in uw voedingspatroon wilt toepassen, omdat het een heerlijke smaak heeft, omdat het product in uw budget past of omdat u gebruiksgemak belangrijk vindt. Leest u de volgende lijst door en kijk wat u aanspreekt.

 1. Stevia producten als alternatief voor producten met suiker
  Door het vervangen van suiker door Stevia zet u een goede stap in het verbeteren van uw eetgewoontes als u op de calorieën moet letten. Stevia is net als suiker natuurlijk, echter pure Stevia heeft 0 calorieën.

 2. Stevia producten en welzijn
  Bent u toe aan een gezondere leefstijl en gunt u uzelf een beter welzijn? Het gebruiken van Stevia kan hierin een bijdrage leveren. U vervangt simpel u huidige tafelzoetstoffen door Stevia en begint met het Zoeten Zonder Zorgen. Aan Stevia worden o.a. de volgende gunstige eigenschappen toegekend:
  • Geen verhoging van de bloedsuikerspiegel;
  • Ideaal bij gewichtsregulering vanwege het ontbreken van calorieën;
  • Anticaries;
  • Antibacteriële werking;
  • Antioxidante werking.

 3. Puur natuurlijke Stevia producten?
  Zoekt u naar puur natuurlijke tafelzoetstof? De meest zuivere vorm is steviapoeder, om de eenvoudige reden dat daar de minste toevoegingen in zitten en soms helemaal geen toevoegingen bevat. In de Stevia Tabs zitten stoffen om de tabletten bij elkaar te houden en om ervoor te zorgen dat de tabletten makkelijk oplossen in hete vloeistof. De ingrediënten die hiervoor gebruikt worden verschillen nogal per merk. In de Vloeibare Stevia worden conserveermiddelen toegepast voor de houdbaarheid van het product. Lees echter wel zorgvuldig de etiketten of de omschrijving op de website indien u een product koopt. Verzekert u zich ervan dat het product geen stoffen bevat waar u gevoelig voor bent.

 4. Gebruikersvriendelijke Stevia producten
  Houdt u van gemakkelijk te doseren tafelzoetstof voor thuis of voor onderweg? In dit geval zijn er tal van mogelijkheden. De Stevia Tabs in dispenser zijn bij uitstek gebruiksvriendelijk, dit is de tegenhanger van de calorievrije zoetjes op basis van synthetische zoetstoffen. Ook kunt u Stevia sticks kopen. Dit is de calorie vrije tegenhanger van de suikerstaafjes. Vloeibare Stevia vindt u vaak in handige doseerflesjes. Poeder uit potten kan wat lastiger te doseren zijn vanwege de hoge zoetkracht. Dit is een reden dat steviapoeder ook wel vermengd wordt met vulstoffen zodat de zoetkracht van één theelepel steviapoeder overeenkomt met de zoetkracht van één theelepel suiker.

 5. Goedkope Stevia producten
  Waardoor wordt de prijs van tafelzoetstof met Stevia bepaald? De prijs wordt o.a. bepaald door de zuiverheid van de steviolglycosiden (zoete bestanddelen uit het Steviablad) die in het product zijn toegepast. Wanneer je bepaalde steviolglycosiden uit het blad wilt isoleren vraagt dit om een extractieproces. Des te zuiverder het stevia-extract, des te duurder de productiekosten. Een manier om de kosten van een product te reduceren is het vermengen van de steviolglycosiden met vulstoffen. Is Stevia duurder dan suiker? Eén gram Stevia is duurder dan één gram suiker, echter van Stevia heb je minder nodig.

 6. Smaakvolle Stevia producten
  Stevia producten op basis van Rebaudioside A zijn wellicht de beste keuze voor u als u een echte zoetekauw bent. Rebaudioside A is het zoetste bestanddeel uit het steviablad. Rebaudioside A heeft een verfijnde smaak, tenzij het een lage zuiverheid heeft (< dan 95%) of als u er teveel van gebruikt. Stevia producten op basis van Stevioside zijn minder krachtig en hebben vaak een wat bittere nasmaak. Voor de liefhebbers kunnen Stevia producten op basis van Ruwe Stevia een uitkomst zijn. Deze hebben een zoethoutachtige smaak.

 7. Zuivere Stevia producten
  De steviolglycosiden die worden toegepast in kant-en-klare Stevia producten of in tafelzoetstoffen zijn van verschillende zuiverheden. Op de etiketten wordt vaak tussen haakjes het percentage aangegeven van de zuiverheid waarin de toegevoegde steviolglycosiden aanwezig zijn. Bijvoorbeeld: steviolglycosiden (97%). Dit betekent dat de steviolglycosiden tot 97% opgezuiverd zijn en de andere 3% reststoffen uit het steviablad zijn. Om toegelaten te kunnen worden voor inname moeten de steviolglycosiden minstens 95% opgezuiverd zijn.

 8. Betrouwbare Stevia producten
  Kijk op het etiket en overtuig u ervan dat u hierop terug kunt vinden: een omschrijving van de ingrediënten, een houdbaarheidsdatum en een lotnummer. Zo weet u dat u betrouwbare Stevia producten aanschaft. Indien u het niet vertrouwd of met vragen zit kunt u deze het beste voorleggen aan de aanbieders.


Stevia producten van Stevia For You

In onze webwinkel vindt u een keur aan Stevia producten. Wij zijn u graag zo goed mogelijk van dienst en hebben een assortiment van tafelzoetstoffen samengesteld met een aantrekkelijke prijs-/kwaliteitverhouding. Wij zijn continu voor u op zoek naar de krenten in de pap. Bij de producten vindt u een beschrijving met hierin de zuiverheid van de steviolglycosiden en de zoetkracht t.o.v. suiker. In enkele producten zijn steviolglycosiden van biologisch gekweekte steviaplanten verwerkt. Indien van toepassing staan de voedingswaarden van het betreffende product vermeld. Onze Stevia producten zijn geëtiketteerd conform de huidige Europese regelgeving. Indien Stevia producten niet voldoen aan de voorwaarden van de EU om als tafelzoetstof ( E960 ) verkocht te mogen worden, dan wordt dit in de webshop en op het etiket vermeld. Onze Stevia producten zijn voorzien van een houdbaarheidsdatum en een lotnummer. Het vinden van een geschikt product is ook een kwestie van ervaring op doen en proeven. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen in de webwinkel en maken voor u alvast het onderscheid in de volgende categorieën:

 1. Stevia Poeder;
 2. Stevia Tabs;
 3. Vloeibare Stevia;
Klik op de volgende link voor hulp bij het bestellen van Stevia producten op onze webwinkel: Stevia bestellen
Wij informeren u graag verder over onze Stevia producten.

 


Home